SherlockHolmes.se

Mattias Boströms fackbok får pris

mattiasbostrom_bok_800x450

Svenska Deckarakademin tillkännagav nyligen att priset för Bästa Faktabok 2013 gått till Mattias Boströms Från Holmes till Sherlock, med motiveringen att det är ”en personlig skildring av Sherlock Holmes genom 125 år”.

Dessutom nominerades boken till Sveriges största fackbokspris, Stora Fackbokspriset 2013, som delas ut av Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse, med en prissumma på 125 000 kr.

Boken har fått många lovord sedan den kom ut i augusti 2013. Leif GW Persson har i Expressen sagt att det är ”en alldeles utmärkt bok om Sherlock Holmes … Läs den!” Och Yukiko Duke har i Gomorron Sverige gett den betyg 4 av 5 och berömt den för att den är mer spännande än väldigt många påhittade berättelser.

 

2 kommentarer på “Mattias Boströms fackbok får pris

  1. Hej Mattias Boström
    Tack för en mycket trevlig läsupplevelse!
    Jag ville bara lägga en kommentar för att berätta om ett Holmesprojekt jag kört ett par år i mina gymnasiekurser i engelska: Temat heter Crime & Punishment och innehåller allt från värderingsövningar till mock trials. Temats självklara huvudperson är SH. Eleverna läser en novell i original, en serieroman och ser tre olika filmatiseringar (Downey Jr, Elementary och Sherlock). En av slutuppgifterna är en jämförande diskussion av versionerna de tagit del av. Det har varit ett hellyckat projekt som elevr både på teknikprogrammet och IB-programmet älskat!
    Mvh Karin

  2. Hej Karin! Det gläder mig mycket att du gillar boken. Och vilket intressant skolprojekt! Holmes är verkligen användbar. I USA finns en hel förening av (främst) lärare som använder sig av Sherlock Holmes i undervisning.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen