SherlockHolmes.se

Nicholas Meyer i efterlängtad återkomst

The Adventure of the Peculiar Protocols

Få personer har betytt så mycket för Sherlock Holmes-figurens popularitet i modern tid som Nicholas Meyer. 29 år gammal kom han 1974 ut med Holmespastischen The Seven-Per-Cent Solution, som snabbt blev en världssuccé. Boken sålde i två miljoner exemplar och blev startskottet för en Sherlock Holmes-boom som varade decenniet ut och lade grunden för den vidarediktning på Holmesfiguren som bara vuxit sig populärare under de gångna fyrtio åren.

Meyer följde upp sin succébok med ytterligare två Holmesromaner – The West End Horror (1976) och The Canary Trainer (1993). Till stor glädje för världens Sherlock Holmes-älskare har nu Nicholas Meyer bestämt sig för att återvända till genren. Det sker med The Adventure of the Peculiar Protocols, som utkommer den 15 oktober 2019 på amerikanska förlaget Minotaur Books.

Den nya boken utspelar sig 1905. Holmes och Watson har blivit ombedda av Mycroft Holmes att genomföra en hemlig utredning. Liket efter en brittisk agent har hittats flytande i Themsen, bärande på en bunt med möteshandlingar som hon smugglat med sig till England. Sidorna utgör ett protokoll som förts inom en hemlig sammanslutning vars mål är inget mindre än världsherravälde.

Äventyret får den berömda duon att via Orientexpressen ta sig till hjärtat av Tsarryssland, där de försöker hitta personerna bakom det ödesdigra protokollet. Men någon vill hindra dem att lyckas, samtidigt som Holmes och Watson kommer allt närmare att avslöja en konspiration som är så omfattande att Holmes aldrig någonsin tidigare ställts inför något liknande.

2 kommentarer på “Nicholas Meyer i efterlängtad återkomst

  1. Hej!
    Jag undrade om boken ”The Canary Trainer” (1993) är översatt till svenska. Och i så fall var man kan köpa den.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen