SherlockHolmes.se

Res virtuellt till Sherlock Holmes värld

Nu kan du gå i Sherlock Holmes och John Watsons fotspår. I alla fall digitalt. The Sherlock Holmes Society of London har gjort ett heroiskt arbete och satt ihop The Gazetteer. En sajt där du kan utforska de platser som Sherlockianer tror Arthur Conan Doyle baserade sina berättelser på.

The Sherlock Holmes Society's The Gazetteer

Hittills finns femton av berättelserna att läsa om och utforska på sajten, men nya läggs hela tiden till. Idén med sajten är att ge en visuell skildring, tillsammans med tillhörande bakgrundsinformation, om platser föreslagna som skådeplatser i de 56 novellerna och 4 romanerna med Sherlock Holmes.

Du kan söka både via county och berättelse. Även postnummer är inkluderade och du kan betygsätta platserna efter du besökt dem. Så nu är det bara att börja planera nästa Sherlock-resa!

Läs mer om projektet och börja utforska tjänsten på The Gazetteer.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen