SherlockHolmes.se

Sherlock Holmes-sällskap

The Baskerville Hall Club of Sweden är rikstäckande och därtill Sveriges största Holmes-sällskap. De har en hemsida, samt en gruppsida på Facebook. För att bli medlem svarar man på några frågor som finns här.

Doctor Mortimer’s Correspondents är ett Uppsala-baserat sällskap. De har en gruppsida på Facebook.

Sherlock Holmes Klubben i Danmark har en hemsida.

Société Sherlock Holmes de France har en bra sajt om Sherlock Holmes, med många nyheter. Visserligen huvudsakligen på franska, men en del av materialet finns på engelska.

The Sherlock Holmes Society of London bildades på 1950-talet och är därtill Storbritanniens största Sherlock Holmes-sällskap. Deras sajt är omfattande och innehåller även radioteater att lyssna på. Missa inte heller deras nyhetsbrev.

The Baker Street Irregulars anses vara världens främsta Holmes-sällskap. Medlem kan man endast bli genom inval. Jag har skrivit mer om mitt personliga förhållande till sällskapet i denna bloggpost. Deras tidskrift heter The Baker Street Journal.

Det finns en lång rad andra Sherlock Holmes-sällskap i världen. Många av dem finns samlade på denna länklista hos Sherlockian.net.

Andra Holmes-sajter

Sherlockian.net har länkar till det mesta i Holmes-världen.

Scuttlebutt from the Spermaceti Press innehåller Peter E Blaus Holmes-nyhetsbrev i enkel textform.

I Hear of Sherlock Everywhere är en podcast med Scott Monty och Burt Wolder och ansedd som den bästa Sherlock Holmes-podcasten. Nya avsnitt två gånger i månaden, och däremellan fylls sajten med mycket bra material om aktuella saker i Holmesvärlden.

Ted Bergman Archives innehåller en samling essäer av Ted Bergman (1928–2017), som var Sveriges främste Sherlock Holmes-kännare från 1960-talet och fram till sin död. Här finns även bilder och beskrivningar rörande det miniatyrhus föreställande Baker Street 221B som han har byggt.

Sherlock Holmes i Sverige är Mattias Boströms nätversion av Ted Bergmans bibliografi. Sajten omfattar bl a uppgifter om alla svenska Holmes-utgåvor.

The Universal Sherlock Holmes är en världsomfattande Sherlock Holmes-bibliografi, som här finns i en nätversion.

Sherlock Holmes på svenska scener är ännu i sin linda, men siktar mot att bli en komplett förteckning över alla Holmespjäser som satts upp i Sverige.

OBS! En sida att se upp med är Sherlock Holmes – the official website, vars innehavare påstår att de har någon sorts rättigheter till Sherlock Holmes, vilket de förstås inte har.

Tillbaka till toppen