SherlockHolmes.se

Lös mysterier med OK Sherlock – “Jag kände att jag ville ta det här formatet till Sverige”

Sherlock Holmes har hamnat i husarrest och tvingats lämna sin detektivbyrå på 221B Baker Street i händerna på Dr. Watson som inte kan låta bli att ta sig an ett fall själv. Varje vecka skickar han sina sammanfattningar till Sherlock och du – i egenskap av hans nya hjälpreda – har fri tillgång till dessa brev. Din dröm är att lösa ett av Sherlocks fall före mästerdetektiven själv… Så lyder utmaningen för det underhållande konceptet OK Sherlock som nu kommit till Sverige.

OK Sherlock

Konceptet är hämtat från USA, där Michael Sitver startade ”Dear Holmes” för två år sedan tillsammans med MX Publishing. I Sverige har det istället fått namnet OK Sherlock. Premissen är enkel, du registrerar dig online men resten sker genom din brevlåda. Ett mysterium kostar 450 kronor och vara ungefär två månader. En gång i veckan får du sedan ett brev hemskickat till dig med information om fallet.

“Jag kände att jag ville ta det här formatet till Sverige”, säger Christian Sundin som ligger bakom OK Sherlock. ”Jag har min bakgrund inom spel, berättande och entreprenörskap, och jag älskar att både lösa och konstruera mysterier.”

Det var just att alltid jobba med den senaste tekniken som fick Christian att vilja fly till något mer gammaldags. Han tror inte heller att han är ensam om att känna att tiden vi lever i är hektisk.

“Det är därför formatet med brevmysterier med Sherlock Holmes lockar så mycket: det är som att få en liten skärva av 1800-talet till brevlådan en gång i veckan. Vi kan koppla av med mysiga, viktorianska mord som löses bäst från fåtöljen med en kopp te.“

Lanserades sensommaren 2020

OK Sherlock annonserades i augusti 2020 och det visade sig att Christian hade rätt i att han inte var ensam om att vilja fly tillbaka till 1895 för en stund varje vecka.

”När vi drog igång förbeställningarna så märkte vi att det var ett större intresse för detta än vi någonsin anat. Vi fick försena premiären för att hinna med att trycka allt material. Något är det sannerligen som lockar med detta format!”

Vad gäller Arthur Conan Doyles originalberättelser om Sherlock Holmes så läser Christian om dem ibland, men erkänner att han då hoppar över den om ”apserummannen”. Hans personliga favorit är The Naval Treaty och är en av dem som tv-serien med Jeremy Brett ligger mycket varmt om hjärtat för.

För att själv börja lösa mysterium så går det att när som helst anmäla sig på OK Sherlocks hemsida för att få hem de första ledtrådarna.

2 kommentarer på “Lös mysterier med OK Sherlock – “Jag kände att jag ville ta det här formatet till Sverige”

  1. Hej!
    Kommer det att komma ut fler fall? Fick Drakens svans och vill gärna fortsätta.

  2. Enligt deras hemsida så kommer ett nytt fall kallat ”Mysteriet med den blyge mannen” att börja i mars 2021! / Daniel

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen