SherlockHolmes.se

I huvudet på Sherlock Holmes – Finns inte superlativ nog för att ge boken rätta

Omslaget till I huvudet på Sherlock Holmes
Omslaget till I huvudet på Sherlock Holmes

Visst är det en klyscha att säga att julen kom tidigt i år, men det är exakt så det känns när man öppnar den nysläppta serieboken I huvudet på Sherlock Holmes och får uppleva dess fantastiska kreativitet och bilder. I hemlandet Frankrike har I huvudet på Sherlock Holmes, av författaren Liéron Cyril och illustratören Benoit Dahan, blivit en stor succé. Nu får vi den på svenska i översättning av Björn Wahlberg.

Har du någonsin undrat hur Sherlocks tankeverksamhet ser ut? Det är vad Liéron och Benoit har bestämt sig för att visa med en lekfullhet och detaljrikedom som är både spännande och en njutning för ögonen. Varje sida vill man rama in och sätta upp på väggen. Vi får följa en bokstavlig röd tråd genom utredningen av mysteriet med ”Den skandalösa biljetten”, som är undertiteln till boken. Vi får se hur Sherlock samlar in ledtrådar i tankarna och vandrar runt i arbetsrummen i sin hjärna. En sann virtuell resa.

Det finns inte superlativ nog för att ge denna bok rätta. Om det finns något att kritisera så är det att detta bara är den första av två delar vilket gör besvikelsen tvåfald, å ena sidan att vi måste vänta på avslutningen, å andra sidan att det bara är en del kvar! I huvudet på Sherlock Holmes är fantastisk och ett måste för alla fans av mästerdetektiven.

Boken släpptes den 25 mars på Kartago förlag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen