SherlockHolmes.se

Fler röster om filmen Sherlock Holmes

wp_1_1024x768Tidigare har jag publicerat en sammanställning över de allra första svenska tidnings- och bloggrecensionerna på Guy Ritchies film ”Sherlock Holmes” samt en genomgång av ytterligare bloggröster om filmen. Här kommer ännu fler röster från nätet.

Bloggywood: ”För denna lilla engelska köttpaj innehåller flertalet attraktiva ingredienser. 1. Kemin mellan Law och Downey Jr. Det är en fröjd att få följa deras äventyr. 2. Det gamla London ser fantastiskt ut i Ritchies kamera. Vill. Se. Mera! 3. Humor – det finns gott om det.”

Tuve: ”Robert Downey Jr spelade Sherlock Holmes näst intill perfekt. Hans karakteristiska frätande attityd mot Lestrade och även Watson var precis så jag tycker han ska vara.”

Superkryp: ”Samspelet mellan Watson och Holmes är över lag kanonbra. En annan sak, den är rolig också. Faktum är att jag hade en mycket bättre upplevelse än när jag såg Avatar. Se och/eller se om! Jag vill ha en SH2.”

Vem tänder stjärnorna-bloggen: ”Lite för många sövande actionscener, lite för smart Watson, ett till förlagan lite för fristående manus. Men samtidigt ganska troget originalets uttryckssätt, kanske ungefär så trogen som en nutida långfilm kan tänkas vara.”

Zitiz: ”Roligt också att Guy Ritchie inte lämnar London även om han lämnat vårt århundrade för artonhundratalet. ”Sherlock Holmes” är kanske inte en film man kommer att minnas, men riktig underhållning så länge den varade.”

Erikssons kultursidor: ”Först tyckte jag att filmen var en riktig krock – en sån där seriesmocka som (amatör)boxaren Robert ”Sherlock” Downey Jr delar ut i filmen – mellan en modern actionthriller och Conan Doyles mer inåtriktade romaner. Men nu har jag börjat fundera över alla små fyndigheter…”

Nerdcore: ”Till sist så vinner min inre 11-åring som ger den 4 pipor av 5.”

Kulturdelen: ”Om man istället ser det som ett omtag under andra förutsättningar, typ ’Sherlock Holmes Begins’, så är det här en underhållande äventyrsfilm med en hel del humor, smarta hjärnor och knytnävar i aktion, och så en öppning för en uppföljare, förstås.”

Filmblogg.nu: ”Tekniskt sett tycker jag Sherlock blandar och ger. Den har på sina ställen en fantastiskt snygg look med mörka regnvåta gator och de rena slagsmålsscenerena är som förväntat båda coola och speedade. De stora action scenerna håller dock inte riktigt måttet och slutscenen uppe på en halvfärdig Tower Bridge för snarare tankarna till gammal hederlig rear projection teknik än CGI anno 2010.”

Home Pink Home: ”Filmen är underhållande och helt klart värd att se, dock kanske inte på bio. Men jag gillade hur de hade byggt upp ett otroligt verkligt 1800-tals London, jag gillade framblickarna som Holmes hade.”

Vrångmannen och Surskäggets filmblogg: ”Detta är ett välgjort och fartfyllt äventyr i det Viktorianska London och det formligen osar stämning av scenografin. Robert Downey Jr är (åter igen) som född för att spela den här rollen och Jude Law visar även han var skåpet ska stå.”

Veckans premiärer: ”Sherlock Holmes är dock i huvudsak en stimulerande filmupplevelse, både genom sin lekfullhet i förhållande till deckartraditionen och till filmmediet, och med hjälp av Robert Downey Jr och Jude Laws utmärkta insatser som Holmes och Watson.”

Macken 3.2.1: ”Sherlock Holmes i 2009 års tappning och i regi av Guy Ritchie är en underhållande, spännande och dramatisk film som möjligen hade kunnat kortas något för att få upp tempot. Då hade å andra sidan samspelet och intrigerna riskerats att gå förlorade eller inte kunna utvecklas tillräckligt.”

SF-bokhandeln i Malmö: ”Men det bästa är kanske ändå kemin mellan Downey och Law som Holmes och Watson. De är som ett gammalt gift par, med interna skämt, smeknamn och gnabbande – samtidigt som de är fullständigt samspelta och koreograferat kompetenta när det gäller att jaga bovar.”

Kerille: ”Jag skulle vilja säga att detta är en mix av ”Änglar och Demoner” och ”Snatch”. Helt lysande alltså!”

Nin3n: ”Filmen får 4 av 5 stjärnor av mig för att jag tyckte att filmen har ett bra flyt, en bra handling och inte för många delar då man vet exakt vad som kommer att hända, utan många överraskningar.”

Film är nice: ”Ritchie visar här att han har vad som krävs för att hålla publiken på helspänn i över 2 timmar. Rollistan som han satt samman skapar en härlig kemi (inte minst Rachel McAdams) och leverar filmgodis till tittarna. Det är underhållning på högsta nivå om man är redo att hoppa på tåget till denna filmatisering som också ger en skön bild av hur gamla London såg ut.”

Life on Venus: ”Downey Jr står för en stor del av filmens behållning, och verkar vara på precis samma våglängd som Ritchie när det kommer till att tolka karaktären. Hans unika minspel och komiska timing är perfekt in i minsta detalj, och resultatet för tankarna till Johnny Depp i Pirates-filmerna.”

Ingrid Norrman – GT:s kulturblogg: ”Böckerna är rätt mossiga, men vem behöver läsa om Sherlock Holmes när nu den piprökande tänkaren förvandlats till muskulös actionhjälte i Guy Ritchies filmversion.”

Calle Bergström: ”Den spännande atmosfären finns med ända fram till slutet och med få undantag är tempot högt. Sherlock Holmes är en engagerande, rätt smart och fartfylld film.”

Ortmastaren: ”Betyget blir nog 3,5 av 5 eller 7 av 10 om ni gillar den skalan mera. Intressant, nyskapande och snyggt gjord är några av de attribut som gör filmen till det den är.”

Film och Tv: ”Sherlock Holmes är riktigt bra hela filmen igenom. Det blir aldrig segt, utan istället eskalerar spänningen och avslutas väldigt magnifikt.”

Reflektion : kolon: ”Robert Downey Jr gör, som alltid, en briljant rolltolkning. Hans karisma och hans något nonchalanta, charmiga och sarkastiska stil är som klippt och skuren för rollen. Samspelet med Jude Law, som spelar den evige parhäste Dr Watson, är storartat och känns genuint.”

Tarras: ”Föga anade jag att det skulle bli en timme och femtiofem minuter slagsmålsorgie och fem minuters gåtlösning.”

Film och filmmusik: ””Sherlock Holmes” är underhållande, med högt tempo med några skojigheter, häftiga actionscener och Downey Jr. som glänser i titelrollen.”

Johan Hilton (Expressen): ”två timmars suktande och bitchiga meningsutbyten i en Brokeback Mountain för anglofila kitschactionfetischister.”

Björn Smitterberg i Lidköpingsnytt: ”Resultatet är emellertid mycket lyckat och i genomsnitt får filmen näst högsta betyg av kritiker som förhandssett filmen.”

Gunilla Wedding i Deckarbloggen på NorraSkåne.se: ”Guy Ritchies film blandar skickligt spänning, action och underhållning (lysande dialog till exempel) samtidigt som den verkligen genomsyras av kärlek till bokförlagan – befriande nog en ganska respektlös kärlek.”

Uno Ohlsson i Norrköpings Tidningar: ”Robert Downey Jr och Jude Law som Sherlock Holmes respektive Dr Watson får klart godkänt för sina insatser. Särskilt givande är deras raljanta snack sinsemellan. Övertygande är också det viktorianska London som återskapats i filmen. Så visst finns det ett och annat att ta till sig.”

3 kommentarer på “Fler röster om filmen Sherlock Holmes

  1. Awesome! Jag är med 😀
    Många verkar tycka samma, med att de spelar tokbra tillsammans. Säger ju en hel del.

  2. Pingback: Update « Tuve

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen