SherlockHolmes.se

Bloggröster om filmen Sherlock Holmes

sherlock_holmes_posterDet bloggas enormt mycket i Sverige om Guy Ritchies film ”Sherlock Holmes” just nu. Här är bara ett litet urval av alla röster om filmen, med utdrag ur bloggarnas omdömen:

Toppraffel!: ”Det dröjer inte många minuter innan jag känner ett stort välbehag inom mig och får lust att utbrista ”Wow!” och ”Ja!” samtidigt … SHERLOCK HOLMES är spännande, rolig och makalöst underhållande. Det här, och inte AVATAR, är vinterns stora filmäventyr!”

Filmografens blogg: ”Den är så oerhört löst sammansatt att allt riskerar att rasa samman om en enda detalj tas bort. Å andra sidan måste jag berömma skådespelarna, då i stort sett samtliga gör mycket bra ifrån sig – om vi bortser från Rachel McAdams i en överraskande ointressant roll. … Det är samspelet mellan Robert Downey Jr. och Jude Law som jag njuter mest av.”

Filmpodd från Kier.se: ”Det är härligt och se ett riktigt äventyr på bio. Guy Ritchies, Sherlock Holmes, bjuder på två timmar av spännande vändningar, härliga miljöer och ”njutsamt” ögongodis.”

Le Cabaret de la Fille Perdue: ”Handlingen anser jag som sagt i nuläget inte så mycket om, men jag tycker att den var helt och fullt funktionell som svepskäl för att fylla två timmar med munhuggeri, specialeffekter, London-miljöer, viktorianskt mode och dramatiska orkesterstycken. Sammantaget blir det hela sjukt underhållande – och ibland är det precis det som behövs.”

Isabelle Ståhl – istället för sömn: ”Filmen var för övrigt sevärd över förväntan. den puttriga viktorianska höststorstadskänslan gifte sig perfekt med den gotiskt tim burton-aktigt mörka apokalypsstämningen.”

Saras betraktelser: ”Jag gillar den här filmen. Både för att det är Sherlock Holmes såklart, men även för att det är en snygg, rolig och fartfylld film som utspelas i 1800-talets London. Kan knappast bli bättre!”

Calliope Books: ”Visst, där fanns all 1800-talsrekvisita man kunde önska sig och filmens London var snyggt. Underhållande får man också säga att det var. Filmen har få döda stunder; det händer något för det mesta och det finns mycket detaljer att titta på. Så långt hade jag inga invändningar. Istället var det manuset det kom an på. Det kändes påfallande platt och storyn var allt annat än originell.”

Emelie: ”Eftersom jag inte vill förstöra för de av er som inte har sett den så ska jag inte avslöja mer än att den är ruggigt bra, och otroligt rolig.”

Sachiko: ”Filmen var ändå sevärd och hade sina ljuspunkter. Kan tänka mig att många Sherlock-fanatiker rasar över filmen, men man får väl helt enkelt ta det för vad det är; en Hollywood-produktion. Jag skrattade gott flera gånger men i ärlighetens namn var det mer som att se en Indiana Jones-film än en med Sherlock. Ett stort plus med filmen var att Jude Law, i mina ögon världens snyggaste karl, spelar Watson…”

Niklas’ blog: ”I like Downey Jr.’s acting, even though this film did not require any subtleties, never mind the masterful acting that Brett performed in said TV-series. Law did good. McAdams was boring.”

Tackyplastic: ”Summan av kardemumman är väl som följer; Rolig film att småskrocka till i goda vänners lag, men ingen höjdarrulle direkt. Kräver inte mycket till intelligens och kan därför uppskattas av många, är bara rolig att se en gång.”

3 olika syner på film: ”Visst var denna film också relativt ”macho” men den var samtidigt snygg, med en bra handling, bra skådespelare och snygga effekter. Allt som allt bra jobbat av Guy Ritchie.”

Sebastian Hallén: ”Det är en ganska upphottad version av den gamle detektiven som serveras, men jag tycker det fungerar alldeles utmärkt. … Robert Downey Jr är lysande som den bohemiske men geniale Holmes. Betyg: 4 av 5.”

Exlibris Cia: ”Det var en jättemysig och väldigt ofta rolig film. Skådespelarinsatserna var lysande …”

Espiritu de vida: ”På Imdb har den fått 7,7 i betyg, vilket är i högsta laget enligt min smak. Jag ger den Godkänt, men inte mera. Kanske hade betyget blivit högre om jag hört den ibland snabba dialogen bättre …”

Ingenting att (.) se: ”Jag måste säga att jag blev oerhört förtjust i Sherlock Holmes. Sitter fortfarande och biter  mig skälmskt i underläppen med ett drömskt leende när jag tänker tillbaka på Robert Downey Jrs fenomenala rolltolkning”

Kryddhyllan: ”Det var förstås en uppvisning i Robert Downey Jr. – Robert Downey Jr. ”being Robert Downey Jr.” – med andra ord precis vad jag betalade för.”

Hanni’s Gold: ”En rörig film, som tyvärr inte alls känns som en film om Sherlock Holmes.”

Then you jerk it out: ”Vilken man! Vilken film! Robert Downey Jr är fullkomligt briljant som Sherlock Holmes och Guy Ritchie har verkligen lyckats.”

Put on Sunday shoes: ”Den var fantastiskt så klart. Fast jag såg Ironman och inte mr Holmes springa omkring med kravatt och en pipa i mungipan i vissa sekvenser.”

Gröna Anna: ”Men sammantaget en värld jag gärna hade befunnit mig i längre än bara ett par timmar!”

Söderblandning: ”Robert Downey Jr. är som vanligt lysande. … Det brukar alltid finnas en viss risk när ”superhjältar” ska filmatiseras igen på senare år. Effekterna blir allt en större del av filmen och tar nästan över. Men Sherlock Holmes går inte i fällan och även om miljöerna är datoranimerade så smälter allt in fint. En sevärd film.”

Madeilene: ”Snyggt gjord, bra manus, bra skådespelare och en bra blandning mellan humor och action. Sen gör det ingenting att man har ögongodis i form av Jude Law i hela filmen 😉 Den får en stark 4:a av mig”

Maria: ”… gick ut ur biosalongen alldeles salig och fnittrig. vi skrattade oss igenom i stort sett hela filmen, och när vi inte asgarvade satt vi och nästan klämde sönder varandras armar för att det var så himla spännande.”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen