SherlockHolmes.se

Conan Doyle och fallet Oscar Slater

Conan Doyle for the Defence

Agatha Award är ett av USA:s främsta kriminallitterära priser. Förra året tog Mattias Boströms From Holmes to Sherlock: The Story of the Men and Women Who Created an Icon hem priset i fackboksklassen. Även i år har en av de nominerade fackböckerna Conan Doyle-anknytning. Det är Conan Doyle for the Defense av Margalit Fox (Random House) som handlar om det uppmärksammade fallet när Conan Doyle försökte få den morddömde Oscar Slater frisläppt och förklarad som oskyldig.

Det mest kända fallet som Conan Doyle var med om att lösa var det som rörde advokaten George Edalji – en historia som låg till grund för Julian Barnes roman Arthur & George – men som god tvåa i Conan Doyles hobbykarriär som brottsutredare är just fallet med det brutala mordet på en förmögen kvinna i Glasgow 1908, där den småkriminelle Oscar Slater dömdes på väldigt tveksamma grunder.

Övriga nominerade böcker i Agatha Awards fackboksklass är Mastering Plot Twists av Jane Cleland, Writing the Cozy Mystery av Nancy J. Cohen, Agatha Christie: A Mysterious Life av Laura Thompson och Wicked Women of Ohio av Jane Ann Turzillo.

Priset delas ut den 4 maj under deckarkonferensen Malice Domestic.

Se listan över årets nominerade till Agatha Awards

Läs mer om Conan Doyle for the Defense

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen