SherlockHolmes.se

BBC:s succéserie ”Sherlock” har köpts in av SVT

sherlock_cumberbatch_freeman

BBC:s tv-serie Sherlock har blivit en enorm framgång i Storbritannien. Både kritiker och tv-publiken har älskat de tre avsnitt som visats tidigare i höst. Även Sherlock Holmes-entusiasterna har varit mycket positiva.

Seriens skapare Steven Moffat (som bl a gjort tv-serien ”Coupling”) och Mark Gatiss (författare till flera avsnitt av ”Doctor Who”) har placerat Sherlock Holmes och dr Watson i modern tid. Intrigmässigt bygger avsnitten löst på Conan Doyles originalberättelser.

Sherlock Holmes spelas av Benedict Cumberbatch och doktor Watson av Martin Freeman.

Sveriges Television kommer att visa serien senare i höst eller möjligtvis under julen. BBC har meddelat att ytterligare tre avsnitt i serien kommer att ha tv-premiär om ett år.

 

8 kommentarer på “BBC:s succéserie ”Sherlock” har köpts in av SVT

  1. Älskar serien!!! Har flera gånger tänkt att läsa böckerna men det har bara inte blivit av :/ Men nu efter den här serien ska jag se till att läsa dom 😀 Iaf romanerna, novellerna får bli senare projekt 😀

  2. Jag ääälskar serien:D:D Benedict är en perfekt skådespelare för rollen, hans slutledningsförmåga (även om den är spelad) får mitt hjärta att slå fortare av spänning. Jag pratar även med personerna så mina föräldrar nästen blir arga för jag resonerar med tv:n och mig själv och känner ofta att jag kommer fram till viktiga saker o anar saker innan de säger dem. Hahah de får mig att känna mig duktig.
    Förresten måste jag säga att han var väldigt snygg Sherlock alltså lr Benedict<3<3

  3. Emmy håller så med dig om att Sherlock är väldigt snygg ^^ Och Benedict passar väldigt bra in på beskrivningen av Sherlocks utseende i boken..Han beskrivs ju som en man med ett utseende som får folk att titta på honom utan att han är direkt vad man skulle kalla snygg utan snarare speciell…Men ändå attraktiv på nåt vis.. Och den där glöden i ögonen som Dr Watson beskriver i böckerna kan man också se hos Benedict 😀 Jag har faktiskt inte sett nån av dom äldre Sherlock serierna så har inte mycket att jämföra med…men Benedict är 10000 ggr bättre som Sherlock än Robert Downing( stavning?) Jr i Guy Richies film..

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen