SherlockHolmes.se

Uppföljaren till Guy Ritchies ”Sherlock Holmes” börjar spelas in i juni

Sherlock HolmesI slutet på filmen ”Sherlock Holmes” framgår det med önskvärd tydlighet att en uppföljare är att vänta samt att den kommer innehålla Sherlock Holmes ärkefiende, professor Moriarty. Och nu verkar pusselbitarna för en sådan uppföljare falla på plats. Med tanke på att första filmen redan dragit in över 300 miljoner dollar åt Warner Bros. – trots konkurrensen från Avatar – så är det inte konstigt att filmbolaget vill ha mer av samma vara.

Häromdagen kom nyheten att Robert Downey Jr hoppar av sin roll i Dreamworks kommande sf-western Cowboys & Aliens. Istället kan det bli Daniel Craig som tar över den rollen. Skälet till att Downey Jr hoppade av bekräftades senare – det krockade med inspelningsschemat för en ny Holmesfilm.

Manusarbetet inför uppföljaren hade filmbolaget satt igång långt innan första filmens ens hade haft premiär. De som fått uppdraget att leverera manus är Kieran och Michele Mulroney, dvs inte samma manusförfattare som gjorde första filmen. Huruvida det blir Guy Ritchie som regisserar filmen är inte offentliggjort ännu, men mycket talar väl ändå för det.

Uppföljaren, vars titel ännu inte är känd, beräknas ha premiär under 2011. De största spekulationerna inför den nya filmen rör vem som ska spela professor Moriarty. Redan under inspelningen hördes rykten om att Brad Pitt hade varit i London för att spela in några scener som Moriarty, något som dock förnekades av filmbolaget. Å andra sidan anges det inte någonstans i eftertexterna vem som spelar just Moriarty i några korta sekvenser i första filmen – kan det i själva verket vara Brad Pitt, även om rösten är långt ifrån den vanliga Brad Pitt-stämman?

fina-03Kanske är inte Brad Pitt den skådespelare som man först kommer att tänka på när man ser framför sig professor Moriarty (se Sidney Pagets illustration till vänster). Men kunde Robert Downey Jr överbevisa oss om att han kunde ikläda sig rollen som mästerdetektiven, så kan nog Brad Pitt göra samma sak med mästerskurken. Det hade dessutom varit kul att se Pitt som bad guy. Plus att en film med Robert Downey Jr OCH Jude Law… OCH Brad Pitt… ja, den har ju viss potential att locka biobesökare.

1 kommentarer på “Uppföljaren till Guy Ritchies ”Sherlock Holmes” börjar spelas in i juni

  1. När nu situationen formligen kräver att vi spekulerar lite kring skådespelare till rollen som professor Moriarty kan jag tänka mig flera namn: Terrence Stamp, Hugo Weaving och Bill Nighy, till exempel.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen