SherlockHolmes.se

Nytt år – ny Holmes

sh-film2009_1067x600

På nyårsdagen har filmen ”Sherlock Holmes” svensk premiär, en vecka efter världspremiären den 25 december.

Det har tidigare varit lite oklart exakt när den svenska premiären skulle äga rum, men distributören Sandrew Metronome har bekräftat datumet.

Sherlock Holmes spelas av Robert Downey Jr och i rollen som dr Watson ser vi Jude Law. Regissör är Guy Ritchie och manuset bygger på en ännu inte publicerad serieroman av Lionel Wigram.

Det är över tjugo år sedan det senast producerades en Sherlock Holmes-film för bioduken. Den gången var det den ganska underskattade komedin ”Without a Clue”. Men när nu filmen Sherlock Holmes går upp på biograferna så handlar det om en produktion av helt annan kaliber. Warner Bros satsar stort och vill förmodligen skapa grunden för en serie filmer. Ryktet om en uppföljare är redan igång och mest snackas det om att Brad Pitt kanske kommer spela professor Moriarty i den. Det har t o m ryktats att Pitt finns med i någon scen i den första filmen. Men det får vi veta mer om när det börjar närma sig.

Se den nya trailern för filmen:

3 kommentarer på “Nytt år – ny Holmes

  1. Först: Nya hemsidan är fantastiskt fin! Tyvärr kommer jag väl att ruinera mig efter alla tips om nya böcker och dvd-boxar.

    Sedan: Filmen…det är verkligen blandade känslor för mig. Känner viss oro, samtidigt som den ju onekligen verkar vara spännande och…actionfylld. Vilket i sig är lite oroande. Det där svanhoppet från parlamentshuset t ex…å andra sidan tycks Guy Richie ha gjort bra research och tagit reda på vad som hände med Watsons ”bull pup”. Bra jobbat.

  2. Hanna: Jag måste tyvärr göra dig ekonomiskt besviken – jag har massor med ytterligare boktips mm på gång. I och med att jag nu har en WordPress-blogg som grund för sajten är den också extremt lätt att uppdatera, raka motsatsen till den gamla sajten som jag bara uppdaterade ungefär en gång om året…

    Vad gäller filmen så är jag nyfiken på den. Och jag är öppen för den nytolkning den kommer att innebära. Självklart kommer den att våldföra sig på originalberättelserna, men det gjorde å andra sidan de flesta Rathbone-filmerna också. Personligen gillar jag dock den här typen av påkostad actionhumor och jag är inte främmande för att se Sherlock Holmes i den typen av film. Hellre det än inte alls.

  3. Jag är också mycket nyfiken på filmen och kommer såklart att sitta bänkad på nyårsdagen. Att man stuvar om i originalberättelserna har jag heller inget emot, det är väl nästan nödvändigt, film är ju ett annat medium. Jag är bara lite orolig att den käre Holmes ska bli hollywoodifierad till oigenkänlighet…

    ”Massor med ytterligare boktips” Jag blir förskräckt och förtjust!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen