SherlockHolmes.se

Brittiska myntverket släpper Sherlock Holmes mynt

Brittiska myntverket Royal Mint firar Sir Arthur Conan Doyles 160 årsdag med att släppa ett mynt med Sherlock Holmes som motiv.

Sherlock Holmes 50 pence mynt

Sir Arthur Conan Doyle föddes 22 maj 1859 i Edinburgh, Skottland, och skulle därmed ha fyllt 160 år i år. Mest känd är Conan Doyle självklart för att ha skapat världens mest kända privatdetektiv – Sherlock Holmes. Det här ville Royal Mint, det brittiska myntverket, hedra i sin årliga kollektion av jubileumsmynt.

Stephen Raw fick i uppdrag att designa myntet av valören 50 pence. På krona-sidan finns självfallet ett porträtt av drottning Elizabeth II men på klave så syns en profilbild av Sherlock Holmes – omgiven av titlarna till 16 av hans fall.

Såhär sa Stephen Raw i pressmeddelandet om skapandet av myntet:

In my design for the coin I have listed the most popular of those adventures but by necessity have kept the words very small. I hope it will encourage the ‘inner detective’ in those who are intrigued by the coin. Naturally, the only way to solve ’the mystery of the text’ is by using that essential piece of equipment always carried by the intrepid sleuth: a magnifying glass.

Sherlock Holmes-myntet släpptes i januari och finns att köpa som ett jubileumsmynt för samlare. Du kommer alltså inte hitta det i din växel ute på stan. Du kan antingen beställa myntet direkt via Royal Mint, men då endast som en del av deras jubileumsset av mynt. Om du emellertid vill köpa det individuellt så finns det redan att hitta via till exempel Ebay.

Beställ jubileumsmyntet direkt hos Royal Mint.

Beställ det via Amazon eller Ebay.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen