SherlockHolmes.se

The Baskerville Hall Club of Sweden firar 40 år

Baskerville Hall Club of Sweden fyller 40 år
The Baskerville Hall Club of Swedens egen tidskrift, The Moor.

Det svenska Sherlock Holmes-sällskapet 40-årsjubilerar i år. Det var 1979 som några gymnasieungdomar i Stockholm skapade sammanslutningen, eftersom något annat svenskt sällskap inte längre fanns. Det tidigare svenska Holmessällskapet The Solitary Cyclists of Sweden, under Ted Bergmans ledning, hade vid den här tiden pensionerat sig och valde inte in några nya medlemmar. Claes Sahlin och hans kamrater såg därför ett hål som måste fyllas.

Bland de första insatserna var att skriva till tidningen Fantomen och tacka dem för att de publicerade en tecknad serie om Sherlock Holmes. Från början var tanken bara att samla Sherlock Holmes-entusiaster i Stockholm, men efter några år växte verksamheten och kom att omfatta medlemmar både runtomkring i Sverige och utomlands. Bland aktiviteterna märks det årliga mötet i januari i Stockholm, samt pubkvällar och filmträffar.

Redan på hösten 1979 utkom första numret av The Baskerville Hall Club of Swedens egen tidskrift, The Moor. I den sherlockianska världen är det många tidskrifter som under de senaste två decennierna upphört eller övergått till att bara utges digitalt. The Moor distribueras dock i tryckt form fyra gånger om året till sällskapets medlemmar – senaste numret var det 128:e i raden. Redaktör för tidskriften, tillika sekreterare i sällskapet, är Anders Wiggström. Ordförande är Carolina Gómez Lagerlöf.

40-årsjubileet kommer att firas internt samt med en bok som blir tillgänglig för allmänheten.

Länkhttps://www.baskervillehallclub.com

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen