SherlockHolmes.se

A Study in Scarlet i faksimil

Beeton’s Christmas Annual 1887 Facsimile Edition: A Study In Scarlet by A Conan Doyle

År 1887 publicerades den första Sherlock Holmes-berättelsen, A Study in Scarlet (En studie i rött), som en del av den årliga Beeton’s Christmas Annual. Romanen gick ganska obemärkt förbi och det var inte många läsare som behöll sina exemplar av den häftade publikationen. Det existerar idag därför bara drygt trettio kända exemplar av Beeton’s Christmas Annual 1887. På Randall Stocks sajt kan man läsa mer om dem.

För den som idag vill få en uppfattning om hur Beeton’s såg ut inuti, inklusive alla annonser och annat skönlitterärt material, har det som tur är utkommit ett antal faksimilutgåvor. En del av dem har dock tryckts endast i små upplagor och priset har varit högt. Den senaste i raden har dock ett överkomligt pris – 15 pund plus frakt.

Det är en fullständig utgåva, dvs en exakt kopia av innehållet i originalskriften, och det är en välgärning att en så här viktig del av den sherlockianska historien på det här sättet har gjorts så lättillgänglig.

Länk till förläggaren Life is Amazings webbshop

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen