SherlockHolmes.se

Sherlock Holmes och Harry Houdini

sherlockholmes_houdini

I oktober startar utgivningen av den tecknade serien Sherlock Holmes vs. Harry Houdini.

Det är inte första gången de båda paras ihop, utan har skett bl a i den framstående Conan Doyle-kännaren Daniel Stashowers roman The Ectoplasmic Man.

I verkligheten var författaren sir Arthur Conan Doyle och Harry Houdini goda vänner (se bilden här ovan) – fram tills att det skar sig rejält mellan dem när det gällde tron på övernaturliga ting, och de blev varandras fiender. Läs gärna om deras märkliga relation i Christopher Sandfords Masters of Mystery. I fiktionens form har dock Conan Doyle och Houdini löst flera brott tillsammans – något som alltså inte hände i verkligheten.

Men nu är det som sagt Holmes och Houdini som samarbetar. I serien är det en gåtfull mystiker som försöker förstöra Houdinis karriär och som tar livet av varje person som kommer i vägen för planerna. Serien är i färg, varje nummer är 32 sidor och den består totalt av fem nummer.

Seriens författare är Anthony del Sol och Conor McCreery. Och illustrationerna är gjorda av Carlos Furuzono. Omslagskonstnärerna är: John Cassaday, Aaron Campbell och Colton Worley. Förlag: Dynamite.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen