SherlockHolmes.se

Om ett besök på The Sherlock Holmes Museum

Bloggaren Walter Iego skrev för ett tag sedan ett inlägg om när han besökte Holmes-museet på Baker Street för sex år sedan. Jag har förr om åren visat lite tveksamhet inför museet, mest för att det ursprungligen kändes som rent lurendrejeri och ärligt talat inte hade mycket med Holmes eller den korrekta tidsperioden att göra. Så jag har förut mest rekommenderat folk att istället besöka The Sherlock Holmes Pub på Northumberland Street (alldeles söder om Trafalgar Square) – och man får då inte missa rekonstruktionen av Holmes vardagsrum som finns en trappa upp i restaurangen.

Men med åren har museet på Baker Street fått mycket bättre rykte och numera är det en självklarhet att man ska besöka det om man befinner sig i London och är nyfiken på Sherlock Holmes värld och tidsera. Det som Walter beskriver i blogginlägget är dessutom riktigt kul. Jag vet inte om det fortfarande förekommer sådant skådespeleri, men jag vet att det finns utklädda personer på plats som gestaltar olika figurer ur Holmesberättelserna.

Läs blogginlägget

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen