SherlockHolmes.se

Premiär för ”Sherlock Holmes: A Game of Shadows” 16 december

Guy Ritchies film ”Sherlock Holmes” blev en stor framgång och nu är det dags för uppföljaren. Handlingen utspelar sig denna gång på en lång rad platser ute i Europa och Sherlock Holmes ställs mot sin ärkefiende, professor Moriarty. Holmes och Watson spelas precis som tidigare av Robert Downey Jr och Jude Law. I rollen som professor Moriarty ser vi Jared Harris, mest känd från sin roll i tv-serien Mad Men. Av extra stort svenskt intresse är att Noomi Rapace spelar den kvinnliga huvudrollen. Och av sherlockianskt intresse är förstås att Stephen Fry spelar Sherlock Holmes äldre bror Mycroft. Stephen Fry är sedan unga år en stor Sherlock Holmes-fantast, och han var i sin ungdom en av de yngsta medlemmarna i The Sherlock Holmes Society of London.

Officiell sajt

En kommentar på “Premiär för ”Sherlock Holmes: A Game of Shadows” 16 december

  1. Med tanke på att jag inte orkade se färdigt den första filmen kommer jag inte att bry mig om den här, men det är ju kul att Stephen Fry spelar Mycroft. Nu kan jag gå omkring och skryta med att han och jag har gjort samma roll! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen