SherlockHolmes.se

Andra säsongen av BBC:s ”Sherlock”

Någon gång i början av 2012 kommer BBC sända andra säsongen av den kritikerrosade serien ”Sherlock”. Även denna gång blir det tre avsnitt, som alla bygger på originalhistorier av sir Arthur Conan Doyle. Men seriens skapare Steven Moffat och Mark Gatiss har förstås förändrat mycket i originalhistorierna – och dessutom flyttat dem fram till modern tid. Ett snilledrag som visade sig vara oerhört lyckat under första säsongen. De tre nya avsnitten bygger på A Scandal in Bohemia, The Hound of the Baskervilles och The Final Problem.

Benedict Cumberbatch och Martin Freeman spelar som tidigare Holmes respektive Watson. Regissören från första säsongens båda bästa avsnitt, Paul McGuigan, återkommer till avsnitt 1 och 2 i nya serien. Och manusen till de tre avsnitten är skrivna av Moffat (första avsnittet), Gatiss (andra avsnittet) och Steve Thompson (tredje avsnittet). Thompson låg även bakom det lite sämre mittenavsnittet i första säsongen, men med byte av regissör får vi hoppas att det blir en bättre hantering av nya säsongens avslutningsavsnitt. Gissningsvis blir det en rejält actionladdad intrig där, med tanke på handlingen i originalhistorien.

SVT har tidigare meddelat att de kommer att köpa in även andra säsongen. Men exakt när den kommer sändas på svensk tv har jag ännu inget besked om. På brittisk DVD kommer serien att släppas 5 mars 2012.

Uppdatering: Läs här om de korrigerade sändningstidpunkterna

2 kommentarer på “Andra säsongen av BBC:s ”Sherlock”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen