SherlockHolmes.se

VisitBritain vill locka Sherlock Holmes-turister till England

visitbritain_sajt

Turistorganisationen VisitBritain har byggt upp en speciell kampanjsajt i samband med lanseringen av Guy Ritchies film ”Sherlock Holmes”.

På sajten hittar man bl a foton från filmen och fakta om många av inspelningsplatserna. Filmen har spelats in i såväl London som i Manchesters rådhus och i Liverpools hamn. Via sajten kan man även hitta andra turistmål i Storbritannien med Doyle- eller Holmeskoppling. Även Sherlock Holmes-museet på Baker Street finns omskrivet på sajten.

”VisitBritain använder alltmer världskända filmer och det litterära arvet för att skapa ett medvetande om Storbritannien och våra destinationer, här är Sherlock Holmes känd som en av våra allra största ikoner. Samarbetet med Warner Bros. Pictures ger oss mycket bra möjligheter att hjälpa våra besökare att upptäcka våra destinationer och ta del av äventyret”, säger Johannes Karlsson, Press och PR Manager på VisitBritain i Norden. 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen