SherlockHolmes.se

BBC:s kommande tv-serie ”Sherlock”

dra_pic_sherlock

Jag är väldigt nyfiken på hur BBC:s tv-serie ”Sherlock” kommer att bli. Det ska enligt uppgift bli en nutida version av de klassiska historierna och utspela sig i våra dagars London. Holmes och Watson bor även här på 221b Baker Street, den senare efter att ha återvänt från kriget i Afghanistan – precis som han gjorde i originalberättelsen, men då förstås från ett helt annat afghanskt krig. Spänning, humor och högt tempo ska utgöra stommen för serien. En pressrelease om serien hittar man här.

Benedict Cumberbatch spelar Sherlock Holmes

Benedict Cumberbatch (bilden till vänster) kommer spela Sherlock Holmes och vi får se Martin Freeman som dr Watson. Det här känns spännande, inte minst för att det rör sig om förhållandevis unga skådespelare. Det känns fräscht att låta Holmes och Watson faktiskt spelas av skådespelare som är i samma ålder som de litterära förlagorna – Cumberbatch är född 1976 och Freeman 1971. Kommissarie Lestrade spelas i serien av Rupert Graves.

Pilotavsnittet på 60 minuter heter ”A Touch of Pink” och bygger på romanen ”A Study in Scarlet”. Så här beskriver filmbolaget Hartswood avsnittet: ”A woman in pink lies murdered in an abandoned house – a serial killer is loose on London. Inspector Lestrade is the best Scotland Yard has got, but he knows he’s not as good as a strange young man called Sherlock …”

Efter pilotavsnittet kommer ytterligare tre avsnitt på 90 minuter vardera. Serien har brittisk premiär någon gång under 2010.

Det som gör mig väldigt spänd på resultatet är att seriens skapare är Steven Moffat och Mark Gatiss. De har tidigare samarbetat i produktionen av tv-serien Doctor Who. Moffat är dessutom upphovsman till den underbara komediserien Coupling – en av mina absoluta favoriter bland tv-serier och med ett gudabenådat bra manus. Gatiss har även utkommit med ett antal romaner om sekelskiftesagenten Lucifer Box, bl a The Vesuvius Club och Devil in Amber.

Uppdaterad information om tv-serien hittar man även på fanbloggen Sherlocking.

1 kommentarer på “BBC:s kommande tv-serie ”Sherlock”

  1. Helt underbar serie! Och det kommer fler avsnitt.. dock dröjer det nog pga Doc Who.. =/

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen