SherlockHolmes.se

Mästerdetektiven Basil Mus kommer till liv igen

Under de senaste åren har Disney producerat otecknade versioner av sina gamla klassiker, med allt från Skönheten och odjuret till årets Aladdin. Just nu gör en fotorealistiskt datornanimerad nyversion av Lejonkungen succé på biograferna. Nu tycks det vara dags för Mästerdetektiven Basil Mus att göras om för dagens publik. 

Inget är ännu officiellt men enligt sajten We Got This Covered, som tidigare haft tillförlitliga källor, så planerar Disney att ta oss tillbaka till Viktorianska London och återigen följa Basils Mus jakt på den ondskefulla Rottigan.

Originalfilmen hade premiär 1986 och vände Disneys … som åren innan kämpat mot både bristande biobesökare och ljummen kritik. Filmen baserades på barnboksserien Basil of Baker Street av Eve Titus som i sin tur är en homage till Sherlock Holmes.

Basil själv kommer enligt ryktet vara animerad, medan omgivningarna och allt runtomkring karaktärerna ska vara live action. Tvärtom mot nyversionen av Djungelboken alltså, där Mowgli var det enda verkliga i filmen medan allt runtomkring skådespelaren var datoranimerat.

Om Mästerdetektiven Basil Mus blir verklighet så kommer det först bli om flera år som vi får se honom på vita duken.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen