SherlockHolmes.se

Stephen Fry läser alla fall med Sherlock Holmes

Stephen Fry läser Sherlock Holmes
Stephen Fry läser in Sherlock Holmes på ljudbok

Ljudbokstjänsten Audible har släppt Sherlock Holmes: The Definitive Collection. En komplett samling av Sir Arthur Conan Doyles alla fall med den älskade privatdetektiven, inlästa av Stephen Fry. Fry som själv spelade Mycroft Holmes i Guy Ritchies två filmer med Robert Downey  Jr i huvudrollen bidrar även med nio personliga introduktioner.

I en av dessa introduktioner berättar Fry hur Sherlock Holmes äventyr på många sätt var föregångare till dagens superhjältar i serietidningar och på film:

Heroes with remarkable gifts are as in vogue now as they have been since they first appeared, perhaps even more in vogue. But although the very first one was launched in serial published form just like his masked and body-suited successors, it was not in DC or Marvel comic books that he made his appearance, rather it was in the sedate and respectable pages of Mrs Beeton’s Christmas Annual in the mid-Victorian year 1887. This caped crusader’s cape was made of finest British tweed. His magical gifts were not the ability to fly or x-ray vision – his superpower was that he had trained his mind into a uniquely powerful weapon which could solve mysteries, unmask the guilty and right wrongs.

För de som själva vill lyssna på Stephen Fry läsa alla fall med Sherlock Holmes kan finna hela samlingen på Audible.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen