SherlockHolmes.se

Följ The Great Sherlock Holmes Debate via nätet

25 maj kommer 2019 års Great Sherlock Holmes Debate att gå av stapeln och för den som är intresserad av att via nätet följa allt som händer under denna kväll finns biljetter att köpa. 5 pund för onlinebiljett, 10 pund om man vill vara på plats i södra England eller 2 pund om man bara vill delta i utlottningen av fina priser.

The Great Sherlock Holmes Debate

Det börjar kl 19.45 svensk tid med några välkomstord. En kvart senare är det livesändning från West Palm Beach där de femton konstnärerna som skapat boken The Art of Sherlock Holmes premiärvisar ur innehållet.

Kl 20.30 börjar själva debatten, som den här gången går under rubriken ”Have We Gone Too Far?”. En lång rad framstående sherlockianer kommer under 90 sekunder vardera försvara eller hylla var sin film eller tv-serie om Sherlock Holmes, bl a BBC-Sherlock, Elementary, Granadaserien, Warner Brothers-filmerna, Sherlock Gnomes, Pokemon-Sherlock, Will Ferrell-filmen. Bland deltagarna finns internationellt framgångsrika författarna Lyndsay Faye och Bonnie MacBird, samt svenske Mattias Boström (författare till ”Från Holmes till Sherlock”).

Kl 21.15 framträder Ben Cardall, som beskrivs som Storbritanniens ledande ”deductionist”.

Kvällen avslutas kl 21.30 med ”Sherlock Holmes Raffle” med utlottning av fina priser bland de som köpt biljett till evenemanget.

Evenemanget arrangeras av MX Publishing på Undershaw, som var Conan Doyles hem från mitten av 1890-talet och drygt tio år framåt. Idag är huset, i renoverad och delvis ombyggd form hem åt Stepping Stones School, men minnet av Conan Doyle lever kvar i byggnaden. Bland annat kan man på rundvisningar få se det som en gång var Conan Doyles arbetsrum.

Alla biljettintäkter kommer att gå till Stepping Stones School – som är en skola för barn med särskilda behov – och Happy Life Children’s Home.

Läs mer om The Great Sherlock Holmes Debate 2019.

Biljetter hittar man här på Eventbrite.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen