SherlockHolmes.se

Nyskrivna pjäsen Det vita hjärtat spelar fram till maj

Sherlock Holmes - Det vita hjärtat
Foto: Markus Gårder

Kulturhusets Stadsteaterns scen i Skärholmen, Stockholm, spelas just nu den nyskrivna pjäsen Sherlock Holmes – Det vita hjärtat. Det är dramatikern Joakim Sten som skrivit den originella historien baserad på Sir Arthur Conan Doyles berättelser om Sherlock Holmes och John Watson.

Handlingen för Sherlock Holmes – Det vita hjärtat lyder som följande:

London 1898. Det regnar och dimman ligger tät. Det brittiska imperiet är en god nation som sedan länge avskaffat slaveriet och som håller moralen högt. Kragarna är stela och trånga och män har mustascher. Det engelska téet hämtas från Södra Indien. Kvinnor? Ja, kvinnor syns inte till så mycket eftersom de mest är hemma och broderar eller står vid spisen. 

Detektiven Sherlock Holmes får en sen kväll oväntat besök. Mannen som kommer till Baker Street 221B är en tidigare slav som tagit sin frihet och nu arbetar i handeln med gummi, det så kallade svarta guldet, mellan England och Kongo. Han har fått ett paket med ett obehagligt innehåll levererat till sig och söker nu hjälp eftersom han känner sig hotad till livet. Sherlock tar sig an fallet med entusiasm och ger sig tillsammans med sin assistent Watson ut i Londonfukten för att börja reda i mysteriet med det vita hjärtat.

Regin står Carolina Frände för och i rollerna som Sherlock och Watson ser vi Maria Sundbom och Christopher Lehman. Pjäsen är två och en halvtimme inklusive paus och spelas på Skärholmens scen fram tills den 10 maj.

Pjäsen har fått bra kritik där bl.a. Expressen kallat den ”En utmärkt pastisch på Conan Doyles berättelser om Sherlock Holmes” och DN tyckte att ”Maria Sundbom fångar Sherlock Holmes med rastlös energi, håret på ända och en avundsvärd disträ coolhet.”

Länk: Hitta biljetter här

https://player.vimeo.com/video/318196051

Trailer av David Giese

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen