SherlockHolmes.se

Specialavsnittet av Sherlock på SVT 23 januari

sherlock-2

Tre säsonger av BBC-serien Sherlock har hittills producerats och den fjärde förväntas dyka upp 2017. Den 1 januari var det dock dags för BBC att visa ett specialavsnitt, där handlingen istället förlagts till 1890-talet. Holmes (Benedict Cumberbatch), Watson (Martin Freeman) och alla de andra välkända rollfigurerna återses i viktoriansk miljö i ett mysterium gällande en kvinna i brudklänning som återuppstått från de döda. ”The Abonimable Bride” är titeln på avsnittet och det refererar till fallet med ”Ricoletti of the club foot and his abominable wife”, ett av Holmes tidigare fall som bara nämns i förbigående i Conan Doyles novell ”The Musgrave Ritual”.

Reaktionerna på specialavsnittet har varit tudelade bland Sherlock Holmes-fansen. Hälften höjer det till skyarna, hälften ser det som ett totalhaveri. De svenska tittarna kommer få chansen att bedöma själva lördag den 23 januari när SVT visar avsnittet. Under visningen kommer Mattias Boström att, i likhet med tidigare säsonger, experttwittra sina kommentarer på http://twitter.com/mattiasb – enda skillnaden är att den här gången kommer kommentarerna bli fler än någonsin förut. Avsnittet är packat med intressanta referenser och kopplingar. Vilket samtidigt gör att det blir svårt att följa ett twitterflöde samtidigt som man följer programmet… Samtliga kommentarer kommer därefter att samlas på http://storify.com/mattiasb, där även kommentarerna för andra och tredje säsongen återfinns.

Ett varningens ord: den som vill ha full behållning av avsnittet avråds från att söka upp information om det på nätet. Just nu vimlar nätet av spoilers, ofta i rubriker eller ingresser. Eftersom det redan visats i både England och USA är det många som vill sprida sina – positiva eller negativa – åsikter om avsnittet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen