SherlockHolmes.se

Hans Zimmer har gjort soundtracket till Sherlock Holmes

cover_soundtrack_sherlockSoundtracket till Guy Ritchies ”Sherlock Holmes” erbjuder en oväntad lyssning, men samtidigt tycker jag att det är på pricken rätt. Fräscht och nytänkande, på samma sätt som filmen i sin helhet. Kompositören Hans Zimmer har valt att varva de sedvanliga stiliga Sherlock Holmes-violinerna med dragspel, banjo och nordafrikanska slagverk – ofta med ett irländskt eller zigenskt sound. En längre beskrivning av musiken kan man hitta i recensionen hos SoundtrackNet. Se även intervjuer med flera av musikerna.

HansZimmerHans Zimmer räknas som en av de allra främsta nutida filmmusikkompositörerna. Han har fått Oscars för musiken till såväl Lejonkungen som Gladiator. Och man kan i Sherlock Holmes-musiken även finna kopplingar till Zimmers soundtrack till Pirates of the Carribean-filmerna. 

Lyssna på en intervju med Hans Zimmer här. Och läs en annan mycket intressant intervju rörande Holmes-soundtracket här. Mer om Zimmer kan man läsa på den inofficiella sajten om honom.

Soundtracket finns samlat på ett album – kan köpas t ex via cdon eller laddas ned från iTunes Store. Det kan även lyssnas på via Spotify.

Här nedan kan du se en intervju med Hans Zimmer och lyssna på öppningsmusiken i filmen. Längst ned hittar du ”The Rocky Road to Dublin” (sång av The Dubliners) som finns med i filmen – bl a i boxningsscenen – men inte är med på soundtrackalbumet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen