SherlockHolmes.se

Robert Downey Jr kan få Golden Globe Award

golden_globe_downey

För sin roll som Sherlock Holmes i filmen med samma namn har Robert Downey Jr Golden Globe-nominerats i kategorin ”Best Performance by an Actor in a Motion Picture – Musical/Comedy”. 17 januari går prisutdelningen av stapeln.

Övriga nominerade i samma priskategori är Matt Damon i filmen The Informant!, Daniel Day-Lewis i Nine, Joseph Gordon-Levitt i (500) Days Of Summer och Michael Stuhlbarg i A Serious Man.

Robert Downey Jr har tidigare erhållit två Golden Globe Awards. Dels som ”Best Supporting Actor (Series, Mini-Series or Motion Picture Made for Television)” för Ally McBeal, dels det delade specialpriset ”Best Ensemble Cast Golden Globe” för Short Cuts. Han har nominerats ytterligare två gånger: ”Best Supporting Actor” i Tropic Thunder och ”Best Actor (Drama)” i Chaplin.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen