SherlockHolmes.se

Nytt Sherlock Holmes-spel via Facebook

facebookspel_sh_bred

Som ett led i marknadsföringen av Guy Ritchies film ”Sherlock Holmes” dök det nyligen upp ett spel med titeln 221B. Tillsammans med en Facebook-vän ikläder man sig rollerna som Holmes och Watson. Det går även att spela själv, men då spelar man båda karaktärerna.

Spelet går ut på att undersöka brott, gå igenom bevis och lösa mysterier. I slutändan leder händelserna i spelet fram till öppningsscenen i filmen. Man spelar direkt i webbfönstret och det krävs ett Facebook-konto för att man ska kunna registrera sig. Spelet består av en prolog och åtta kapitel, alla innehåller ett mysterium att lösa. Det finns genvägar att ta för den som vill rusa igenom spelet, eller så lägger man ordentlig tid på att undersöka ledtrådar osv.

Se trailern för spelet:

 

Två bilder ur spelet (från franska Holmes-sajten):

jeu-film-sh-facebook3

jeu-film-sh-facebook5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen