SherlockHolmes.se

The Further Adventures of Sherlock Holmes

furtheradventures_800x450

Titan Books startade den 23 oktober en helt ny utgivningsserie, The Further Adventures of Sherlock Holmes, bestående av Holmes-pastischer som inte funnits i tryck på länge. Ett tydligt tecken på att förlagen laddar upp inför en eventuell kommande Holmes-boom i samband med den nya Hollywoodfilmen. De första fyra böckerna i serien är följande:

David Stuart Davies: The Veiled Detective En ung Sherlock Holmes anländer till London för att påbörja sin karriär som privatdetektiv, något som noteras av mästerbrottslingen professor Moriarty. I detta läge gör dr Watson entré, nyligen hemkommen från Afghanistan.

David Stuart Davies: The Scroll of the Dead Holmes närvarar vid en seans för att avslöja ett falskt medium. Egyptiska papyrusrullar, ruskiga londonkvarter, pittoreska Lake District-miljöer – och Holmes och Watson som bekämpar onda krafter.

Manly & Wade Wellman: The War of the World En annorlunda pastisch från 1975 där författarna placerat såväl Holmes som professor Challenger i H.G. Wells klassiska historia. Holmes måste lösa gåtan med vem som ligger bakom utomjordingarnas attack mot London.

Daniel Stashower: The Ectoplasmic Man När Harry Houdini anklagas för spioneri rycker Sherlock Holmes in för att rentvå honom. Tillsammans försöker de lösa ett utpressningsfall som rör Prinsen av Wales.

Böckerna utkommer i pocket och kostar £7,99/st. Kommande titlar i serien inkluderar bl a Barrie Roberts “The Man from Hell” och H Paul Jeffers “The Stalwart Companions”.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen