SherlockHolmes.se

Ledmotivet till Sherlock framröstad som britternas absoluta favorit

Tv-serien "Sherlock" med Benedict Cumberbatch och Martin Freeman
Tv-serien ”Sherlock” med Martin Freeman och Benedict Cumberbatch

Att Sherlock Holmes verkligen är en del av Storbritanniens hjärta mer än kanske någon annan fiktiv karaktär blev tydligt i en omröstning utförd av tidningen Radio Times, det brittiska filminstitutet och radiokanalen Classic FM. Läsarna och lyssnarna fick till uppgift att rösta fram deras absoluta ledmotiv för en brittisk tv-serie.

Som klar nummer 1 kom ledmotivet av David Arnold och Michael Price till tv-serien ”Sherlock”. Serien vars fjärde och senaste säsong visades i början av 2017 gjorde inte bara Benedict Cumberbatch till en superstjärna när han tog sig an mästerdetektiven utan sköt Holmes-populariteten till nya höjder.

Vilket kanske framförallt bevisas av att ”Sherlock” kom före det ikoniska ledmotivet till kultserien ”Doctor Who” som hamnade på plats 2 på listan. Kanske kan det få Steven Moffat och Mark Gatiss att börja skriva på en femte säsong.

Klicka här för att se hela topp 10 listan.

Lyssna nedan på ledmotivet via Spotify:

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen