SherlockHolmes.se

Holmes-filmhistorien mer komplett än någonsin

Sherlock Holmes-kännaren Howard Ostrom har under en lång rad år samlat på sig information om alla filmer ända sedan tidigt 1900-tal som på något sätt inkluderar Sherlock Holmes eller parodier på mästerdetektiven. Nu har Ostroms forskargärning omsatts i en bokserie som med intressanta fakta och snygg formgivning presenterar Sherlock Holmes-filmhistorien på ett mer komplett sätt än någonsin. Böckerna är fyllda med bilder och reproduktioner av annonser, originalartiklar och filmaffischer – det mesta av materialet har tidigare aldrig publicerats i bokform.

Den första delen i serien – Sherlock Holmes on Screens 1929–1939 – tar itu med ljudfilmens inledande decennium, och del två omfattar åren 1940–1959. Böckerna kostar 30 euro/styck, med fri frakt till Sverige.

Länk: https://www.mycrofts.net/english-home

Uppslag i Sherlock Holmes On Screens
Uppslag i Sherlock Holmes On Screen
Omslag till Sherlock Holmes On Screens
Omslag till Sherlock Holmes On Screen

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen