SherlockHolmes.se

”Från Holmes till Sherlock” når ut i världen

vonmrholmes

Mattias Boströms fackbok Från Holmes till Sherlock utkom i original i augusti 2013, fick fina recensioner och belönades med Svenska Deckarakademins pris för bästa fackbok samt nominerades till prestigefulla Stora Fackbokspriset. Ett år senare dök den upp i pocketformat. Hittills har boken sålt i närmare 8 000 exemplar i Sverige.

Redan innan boken var utgiven köpte danska förlaget Modtryk rättigheterna till den och utgav den i dansk översättning som Fra Holmes til Sherlock i mars 2014.

Nu är det dags för ytterligare språkområden att möta Boströms bok. Den 9 november ges Von Mr. Holmes zu Sherlock ut av tyska storförlaget btb/Random House. Den publiceras direkt i pocketformat med flikar, och med sitt billiga pris (13 euro) kan den förhoppningsvis nå ut till en stor läsekrets. Boken har redigerats lätt av författaren för att anpassas till icke-svenska läsare – i originalboken fanns en del kapitel som endast berörde svenska förhållanden. Boken har även uppdaterats med ett nytt avslutningskapitel. Redan nu finns boken upplagd på t ex svenska Adlibris, för den som vill bevaka den.

Och i mars 2016 kommer det nystartade och mycket spännande förlaget Quintano att ge ut boken i Norge, lagom till Krimfestivalen i Oslo.

Dessutom är en engelsk översättning gjord, men där återstår fortfarande att hitta lämpligt brittiskt förlag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen