SherlockHolmes.se

Sherlock Holmes-utklädda i rekordförsök

sherlockDen 19 juli 2014 kommer ett rekordförsök till Guinness Rekordbok att äga rum i London. Försöket består i att samla så många människor som möjligt på en och samma plats – och alla är utklädda till Sherlock Holmes. Arrangören (tillika Sherlock Holmes-bokförlaget) MX Publishing hoppas att över 300 utklädda personer kommer att närvara.

Rekordförsöket äger rum mellan kl 10.30 och 12.00 på University College London på Gower Street, intill den speciella Sherlock Holmes-bänk (se bilden) som är en av de femtio litterära bänkar som Books about Town har placerat ut i London den här sommaren (2 juli-15 september).

Det kostar inget att delta. För att delta krävs att man åtminstone bär följande fyra klädesplagg och attiraljer: deerstalker, cape (t ex en rutig Inverness-cape), pipa och förstoringsglas. Dvs de klassiska kännetecknen för Sherlock Holmes.

Under evenemanget kommer pengar att samlas in för renoveringen av sir Arthur Conan Doyles hem Undershaw, som nyligen räddades till eftervärlden. Det specifika målet är att få in tillräckligt med pengar för att återskapa Conan Doyles arbetsrum och de unika fönstren med målat glas, där Conan Doyle placerade sitt släktvapen.

Mer information

Läs mer om Undershaw

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen