SherlockHolmes.se

Sherlock säsong 3 på SVT 1 februari 2014

Sherlock-sasong3

Den efterlängtade tredje säsongen av tv-serien Sherlock kommer ha BBC-premiär 1 januari 2014 med avsnittet ”The Empty Hearse”. En titel som förstås anspelar på Conan Doyles novell ”The Empty House”, där Sherlock Holmes återuppstår efter att ha varit förmodat död i tre år. Hearse betyder likbil, och när premiärdatumet nyligen tillkännagavs skedde det genom att en likbil körde runt i trakten av Baker Street, North Gower Street (som tjänstgör som Baker Street under inspelningarna) och St Bart’s Hospital (från vars tak Sherlock hoppade). I likbilen fanns en blomsterdekoration som bildade datumet 01 01 14 – en information som blixtsnabbt spred sig på nätet.

Avsnitt två och tre kommer att visas på BBC den 5 respektive 12 januari. En dvd med tredje säsongen kommer antagligen att släppas i dagarna efter tredje avsnittet – den har funnits för förhandsorder i flera månader.

På SVT1 sänds tredje säsongen på lördagskvällar kl 21.30, direkt efter Melodifestivalsomgångarna, med början 1 februari. Men redan 13 januari börjar SVT reprisera säsong 1 och 2.

Läs mer på TVdags

4 kommentarer på “Sherlock säsong 3 på SVT 1 februari 2014

  1. Perfekt att SVT värmer upp med de äldre säsongerna. Trist bara att bilden på SVT Play är så dålig :-/ Hade hoppats HD-bilden där skulle vara bättre än den normala TV-sändningen, men icke. Totalt sönderkomprimerad. Är bilden bättre på SVT HD tro? Kanske läge att skaffa sådan box om så är fallet. Är bilden lika dålig som SVT Play vettetusan dock.

  2. ja, själv har man ju sätt avsnitten men utan text då. kan va kul att ha text även om man fattar utan :p sverige gör bra i att skaffa serien för att den är bra. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen