SherlockHolmes.se

Snart är säsong 3 av Sherlock här

Ännu är det inte känt exakt när tredje säsongen av BBC-serien Sherlock kommer att sändas. Men det kan inte vara många månader bort. Den nya säsongen består av tre 90-minutersavsnitt och tidigare under 2013 har de två första spelats in, ”The Empty Hearse” (hearse betyder likbil) och ”The Sign of Three”. För att passa in inspelningarna i Benedict Cumberbatch och Martin Freemans välfyllda scheman väntade man med det tredje avsnittet, ”His Last Vow”, till nu efter sommaren. Varje avsnitt brukar ta ungefär sex veckor att spela in, varefter efterproduktionen tar vid. Gissningsvis kommer serien att gå på BBC tidigast i november. SVT brukar vara snabba och sända avsnitten ungefär en månad efteråt. Men allt är fortfarande väldigt osäkert. Det sägs att BBC inte sätter utsändningsdatum förrän de är helt säkra på att produktionen är helt avslutad och det finns färdiga avsnitt att sända.

Titlarna på de tre avsnitten anspelar på de tre Holmeshistorierna ”The Empty House” (där Holmes återuppstår), ”The Sign of Four” (där Watson möter sin blivande hustru) och ”His Last Bow” (som är Holmes allra sista uppdrag). Skaparna av serien, Steven Moffat och Mark Gatiss, har hintat om att ”His Last Vow” kommer innehålla en ännu större cliffhanger än den i andra säsongens sista avsnitt. Hur det nu överhuvudtaget kan vara möjligt.

Den stora skurken i tredje säsongen heter Charles Augustus Magnussen och bygger på utpressaren Charles Augustus Milverton i Conan Doyles novell med samma namn. Magnussen spelas av den danske skådespelaren Lars Mikkelsen som bl a synts i tv-serierna Krönikan och Brottet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen