SherlockHolmes.se

Planer på tredje film med Robert Downey Jr som Holmes

Efter framgångarna med Guy Ritchies två första Sherlock Holmes-filmer finns det planer på en tredje. Manuset skrivs av Drew Pearce. Robert Downey Jr, som spelar Holmes, har haft mycket att göra på andra fronter – bl a Iron Man 3 – så det finns inget hopp om att få den klar under 2013. Men premiär någon gång under 2014 låter fullt rimligt. Jude Law kommer fortsätta sin roll som dr Watson.

Ett rykte har florerat att intrigen denna gång skulle handla om gentlemannatjuven Arsène Lupin. Det var författaren Maurice Leblanc som skapade Lupin i början av 1900-talet och i flera berättelser lät han Lupin strida mot just Sherlock Holmes. Eller snarare Herlock Sholmès, som Leblanc av copyrightskäl döpte om detektiven till. Huruvida ryktet stämmer vet vi inte, men det hade varit minst sagt kul. För några år sedan kom även ett pc-spel som handlade om just Holmes och Lupin.

 

En kommentar på “Planer på tredje film med Robert Downey Jr som Holmes

  1. A de e bara så att Robert Downey jr e klippt o skuren för JUST den rollen! ;-P o hoppas de kommer ett par till! ;-D

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen