SherlockHolmes.se

Tredje säsongen av BBC:s Sherlock spelas in i början av 2013

BBC:s interntidning Ariel skriver idag att inspelningen av tredje säsongen av Sherlock kommer att ske ”early 2013”. Beskedet kommer från en av seriens executive producers, Beryl Vertue. Hon säger samtidigt att det ännu är för tidigt att säga något om när serien kommer att visas på tv.

Säsong två tog tre månader att spela in och sedan dröjde det ytterligare fyra månader innan avsnitten sändes i januari 2012. Så gissningsvis kommer det dröja till hösten 2013 innan BBC sänder tredje säsongen och antagligen kommer SVT även denna gång att vara snabba med att visa avsnitten för svenska tittare.

Både Benedict Cumberbatch och Martin Freeman är för närvarande upptagna med andra filminspelningar (nya Star Trek-filmen respektive The Hobbit) och Steven Moffat har fullt upp med att skriva nya manus till tv-serien Doctor Who. Under säsong två drog filmandet ut på tiden pga att det var just svårt att få allas scheman att klaffa och med tanke på de uppåtgående karriärerna för Cumberbatch och Freeman kommer vi nog få se motsvarande dröjsmål även framöver.

För den som känner igen Beryl Vertues efternamn så beror det på att hon är mor till seriens producent Sue Vertue och sålunda svärmor till Steven Moffat.

(Tack till Erika K för tips!)

2 kommentarer på “Tredje säsongen av BBC:s Sherlock spelas in i början av 2013

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen