SherlockHolmes.se

CBS skapar tv-serie om Sherlock Holmes i modern tid

Den amerikanska tv-serien ”Elementary” kommer utspela sig i New York i modern tid och bygger på Conan Doyles berättelser om Sherlock Holmes. Som detektiven kommer vi få se brittiske skådespelaren Jonny Lee Miller (Trainspotting, Eli Stone, Dexter mm). Robert Doherty, som bl a skrivit många avsnitt till tv-serien Medium, kommer stå för manuset. Än så länge är bara ett pilotavsnitt planerat.

Många har reagerat på att CBS använder sig av ett koncept som väldigt mycket liknar BBC:s framgångsrika tv-serie. Bl a har producenten för ”Sherlock”, Sue Vertue, sagt följande:

”We understand that CBS are doing their own version of an updated Sherlock Holmes. It’s interesting, as they approached us a while back about remaking our show. At the time, they made great assurances about their integrity, so we have to assume that their modernised Sherlock Holmes doesn’t resemble ours in any way, as that would be extremely worrying.” She added: ”We are very proud of our show and like any proud parent, will protect the interest and wellbeing of our offspring.”

Som av en händelse har Jonny Lee Miller nyligen spelat teater i London, i en uppsättning av Frankenstein. Och motspelaren? Ja, ingen mindre än BBC:s Sherlock, Benedict Cumberbatch.

 

En kommentar på “CBS skapar tv-serie om Sherlock Holmes i modern tid

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen