SherlockHolmes.se

Svensk seriestart för andra säsongen av ”Sherlock” i SVT1 4 februari

Andra säsongen av den hyllade tv-serien ”Sherlock” går just nu på BBC – och inte minst det första avsnittet fick fantastiska omdömen.

Sveriges Television har varit oerhört snabba med att köpa in de nya avsnitten. Svensk premiär för andra säsongen blir redan lördagen den 4 februari i SVT1 kl 21.30, med repris måndagen 6 februari.

Avsnitten är 90 minuter långa. Så här presenteras första avsnittet i tv-tablån: ”Brittiskt kriminaldrama från 2011 efter klassisk förlaga. Andra säsongen. Del 1 av 3: A Scandal in Belgravia. Avslöjande fotografier och ett fall av utpressning hotar själva kärnan i det brittiska etablissemanget. Holmes och Watson blir snart del i en kamp mot global terrorism, korrupta CIA-agenter och en hemlig sammansvärjning mot den brittiska regeringen. Detta fall kommer att kasta en längre skugga över deras liv än de kunnat föreställa sig. Den store mästerdetektiven ska nämligen påbörja en lång duell med en motståndare lika kall, hänsynslös och briljant som han själv – Irene Adler kommer för alltid vara kvinnan i Sherlock Holmes liv. I rollerna: Benedict Cumberbatch; Martin Freeman m.fl.”

De som kan sin Holmes inser förstås att ”A Scandal in Belgravia” är en modernisering av ”A Scandal in Bohemia”. ”En skandal i Böhmen” var Conan Doyles allra första Holmesnovell, publicerad i The Strand Magazine 1891. Dessförinnan hade Conan Doyle skrivit de båda Holmesromanerna ”En studie i rött” och ”De fyras tecken”. Totalt skrev han fyra romaner och 56 noveller om Sherlock Holmes.

Under första och andra avsnittet, samt under reprisen av tredje avsnittet, kommer jag att experttwittra om detaljer i tv-serien. Detta kan du följa via min twitteradress @mattiasb eller på http://twitter.com/mattiasb – jag kommer även förse mina tweets med hashtaggen #sherlock.

(Tack till Stephan B för tablåtips!)

En kommentar på “Svensk seriestart för andra säsongen av ”Sherlock” i SVT1 4 februari

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen