SherlockHolmes.se

Första svenska recensionerna av ”Sherlock Holmes: A Game of Shadows”

På fredag 16 december har Guy Ritchies film ”Sherlock Holmes: A Game of Shadows” svensk premiär. Igår var det galapremiär i Stockholm och idag hade pressen chans att se filmen. Och de första recensionerna har redan dykt upp.

Expressens recensent Jorunn Amcoff ger filmen tre getingar. ”Holmes nya äventyr ägs även denna gång av Downey Jr. … Det är fortfarande underhållande med Holmes flash forward i slow motion av kommande slagsmål och referenserna till klassiker inom både litteraturen och musiken gör det hela lite smartare. Miljöerna är snygga, nästintill stiliserade och färgskalan för tankarna till ett gulnat gammalt fotografi.”

Aftonbladets recensent Karolina Fjellborg nöjer sig med att ge filmen en tvåa i betyg. ”En film som tyvärr är betydligt mindre av en fräsch nytolkning, och mer av en typisk uppföljargäspning. En högljudd, surrig och rätt tröttsam upprepning, där publiken bjuds på dubbelt så mycket av allt – med hälften så lyckat resultat.”

Kulturbloggen ger betyget 3. ”Om du gillar aktion och spänning av det slag som har rätt stor del förutsägbarhet, ja då är det en film för dig. Men hur kan de få använda namnet Sherlock Holmes i det här sammanhanget? Robert Downey Jr är en charmig skådespelare, men han är ju rätt fel som Sherlock Holmes. Om jag skulle sätta betyget för filmen efter hur mycket av känslan från original-Sherlock den förmedlar, då blev det en etta. Men som underhållningsfilm med en del pangpang är den snyggt gjord, har bra skådespelare och är rolig: så javisst, en bra film.”

Min egen recension av filmen kommer jag att publicera på premiärdagen.

 

 

4 kommentarer på “Första svenska recensionerna av ”Sherlock Holmes: A Game of Shadows”

  1. Engelska The Daily Telegraph nämner i sin recension att filmens klimax utspelar sig, ”above a certain waterfall in the Swiss Alps”. Likheterna med The Final Problem, som var påtagliga i trailern, är alltså tydliga.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen