SherlockHolmes.se

Ökat bloggande om Sherlock Holmes

stoc-01Det skrivs förstås mycket om Guy Ritchies film ”Sherlock Holmes” just nu. Men de senaste veckorna har det även bloggats mycket om andra aspekter kring Sherlock Holmes. Jag försöker fortlöpande hitta och länka till bra inlägg – tipsa mig gärna.

Joachim på Deckarhuset.se skriver om kombinationen Sherlock Holmes och Star Trek. Han skrev även häromdagen om uppföljaren till Guy Ritchies film.

Gustav Linder på Lundagårds kulturblogg Syndrom väljer att strunta i Ritchie-filmen och istället försjunka i Granadas fina tv-serie med Jeremy Brett i huvudrollen.

Och när vi ändå är inne på ämnet Granada måste du läsa denna underbara kärleksförklaring till skådespelaren Edward Hardwickes kinder. Hardwicke var ju nummer två att spela dr Watson i Granadas serie. Hyllningen är förstås skriven av bloggaren Diva Histerya, som på sistone skrivit många kul och intressanta inlägg om Holmes.

Seriebibliotekarien Daniel Gustavsson har pratat i radio om bl a seriealbumet ”Sherlock Holmes vol 1: The Trial of Sherlock Holmes”, vilket han även recenserat på bloggen. Detta är samma serie som just nu (i en svartvit version) går i Agent X9.

Eller så gör man helt enkelt som bloggaren Ett hem utan böcker – och beställer ”Sherlock Holmes: The Complete Stories” (hyfsat tjock bok, räcker länge). Något som även smittade av sig på Hellre barfota än boklös.

Sofia Wirström har på bloggen We can’t all be lion tamers… letat upp en riktigt rolig och vanvördig Sherlock Holmes-sketch. Tidigare har hon bl a skrivit om Laurie R Kings ”The language of bees”.

Barn- och ungdomsboken ”Fallet med rubinen från Ranjipur” recenseras av Annci på Trelleborgs stadsbiblioteks blogg. Jag har själv recenserat den första boken i denna serie om pojkarna på Baker Street, skrivna av Anthony Read.

Och på Gävle Stadsbiblioteks blogg berättar man mer om både Sherlock Holmes och sir Arthur Conan Doyle.

Hos Saras betraktelser kan man läsa om hur hon lämnade över ordförandeklubban i det svenska Sherlock Holmes-sällskapet The Baskerville Hall Club of Sweden – något som även jag tänkte rapportera mer om inom kort.

Jag har tidigare skrivit så mycket om steampunk här på SherlockHolmes.se, så det är väl helt på sin plats att nämna Calliope books positiva recension av George Manns ”The Osiris Ritual”. Jag har själv inte hunnit läsa den ännu – den står i bokhyllan – men nu blev jag riktigt, riktigt sugen.

På bloggen Kapitel 5 kan man beskåda några foton från Sherlock Holmes-museet på Baker Street 239.

Kan man förresten tänka sig en snyggare header just nu än denna (med bild ur Ritchie-filmen och titeln ”Elementary my dear”)?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen