SherlockHolmes.se

Filmen Sherlock Holmes slår rekord

sherlock_holmes_posterNär Guy Ritchies film “Sherlock Holmes” hade premiär i USA på juldagen drog den in 25 miljoner dollar i intäkter, alltså 175 miljoner kronor, vilket var bästa siffran någonsin för en juldag i USA. James Camerons “Avatar” drog in drygt 23 miljoner dollar och trea på juldagen var “Alvin och gänget 2”.

Julen blev också totalt sett den bästa biohelgen någonsin i USA, med totalt 264 miljoner dollar i intäkter. Tidigare rekordet för en biohelg var i juli 2008 när The Dark Knight-premiären såg till att man kom upp i 253 miljoner dollar.

Etta på amerikanska biotoppen är just nu “Avatar” och tvåa “Sherlock Holmes”.

“Sherlock Holmes” har svensk biopremiär på nyårsdagen.

En kommentar på “Filmen Sherlock Holmes slår rekord

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen