SherlockHolmes.se

Skådespelaren Tim Pigott-Smith skriver Holmes-böcker för barn

tim_pigottsmithHan är kanske mest känd för sin huvudroll i tv-serien Juvelen i kronan. Och han har även varit med i filmer som Quantum of Solace och snart i Tim Burtons Alice in Wonderland.

Men den brittiske skådespelaren Tim Pigott-Smith har även ett Holmesförflutet. 1974 spelade han rollen som dr Watson i Royal Shakespeare Companys succéuppsättning av William Gillettes pjäs ”Sherlock Holmes”. Pjäsen spelades 84 gånger i London innan den gick vidare till USA, där Pigott-Smith fick göra sin Broadwaydebut och vara med under de två första månaderna av den över ett år långa speltiden. John Wood spelade Sherlock Holmes.

Sedan ett år tillbaka skriver han barnböcker i serien The Baker Street Mysteries. Böckernas huvudperson är Sam Wiggins, ledaren för det gäng av gatpojkar som Sherlock Holmes då och då tog till sin hjälp för diverse spaningsuppdrag.

I den första boken, The Dragon Tattoo, har Sherlock Holmes försvunnit. Pojken Billy Chizzell drömmer om att hitta honom och hamna i tidningen. Men i Limehouse väntar farliga saker och Billy räddas av Sam Wiggins. Tillsammans försöker de stoppa den ökända drakklanen från Shanghai som vill sprida sina kriminella aktiviteter till London.

The Rose of Africa är den andra boken. Afrikas ros är en berömd diamant. Vacker och dyrbar – samt stulen. När Potts farbror Hector anklagas för stölden gäller det för Wiggins och hans gäng att bevisa att Hector är oskyldig.

I den tredje och allra senaste boken, The Shadow of Evil, råder det nästintill nationellt kaos. Ett sabotage har skett ute till havs. Sherlock Holmes rapporteras vara död och drottning Victorias barnbarn har kidnappats. Gänget på Baker Street anar att mästerhjärnan kring detta är professor Moriarty, men kan de stoppa dennes planer i tid?

dragontattooroseofafricashadowofevil

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen