SherlockHolmes.se

Vook är det nya sättet att läsa en bok

im600_sherlock

Det kallas för vook och är en sorts videobok där skön- eller facklitterär text blandas med insprängda videosnuttar som förklarar och fördjupar. Platser, föremål, historiska personer och fenomen är direktlänkade till förklaringar på t ex Wikipedia.

Flera av de titlar som lanserats i vook-formatet är riktade mot en yngre publik som vuxit upp med digitala medier som en självklarhet. Andra titlar är av mer instruktionsvideokaraktär. Tanken är också att man direkt via en vook ska kunna använda sig av sociala medier för att diskutera med andra läsare av samma bok.

Bland produktionerna finns även The Sherlock Holmes Experience som består av de båda Holmes-novellerna The man with the twisted lip och The speckled band. Utöver själva texten – inklusive länkar och illustrationer – får man femton korta videoavsnitt som introducerar läsaren till Holmes och hans värld. Dessa är riktigt bra gjorda och matnyttiga. Två av Englands främsta Sherlock Holmes-kännare (Nick Utechin och Catherine Cooke) är intervjuade och en speciallänk finns också till The Sherlock Holmes Society of London. Bakom filmerna står Michael Franchetti och Adad Warda.

Här nedan ett exempel på en av filmsnuttarna:

 

The Sherlock Holmes Experience kan laddas ned för en dollar till datorn och motsvarande iPhone-applikation är gratis (sök på Vook i iPhonens App Store).

En riktigt trevlig produktion!

iphone_sherlock

Gå till Vooks sajt
Läs mer om Vook i en artikel i The Washington Post
The Sherlock Holmes Experience recenseras av Sherlock Holmes News

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen