SherlockHolmes.se

Icke att förväxlas med Guy Ritchies film

sherlock_large_asylumDen 26 januari 2010 är det amerikansk premiär för den nya filmen ”Sherlock Holmes”. Men observera att den då kommer direkt på dvd. Och vänligen observera att detta absolut inte rör sig om Guy Ritchies storfilm.

Istället är detta något av en lågbudgethistoria. Sherlock Holmes slåss mot Spring-Heeled Jack, en superskurk som med avancerad viktoriansk teknik har förmågan att ta jätteskutt. Och så ska tydligen enorma monster invadera London. Jag är osäker på om detta rör sig om en parodi, men risken finns att det inte är det.

Sherlock Holmes spelas av Ben Snyder från Wales och dr Watson görs av Gareth David-Lloyd (känd från tv-serien Torchwood). Regissören Rachel Goldenberg och manusförfattaren Paul Bales har tidigare varit inblandad i sådana succésnyltande icke-succéer (direkt för dvd) som Sunday School Musical, The Terminators och Transmorphers: Fall of Man. Gemensamt för filmerna är att alla har ganska balla dvd-omslag som vi tycker oss ha sett förut och att de på Internet Movie Database har snittbetyg runt 2 på den tiogradiga skalan.

Filmbolaget heter The Asylum och de har även en blogg med uppdaterade uppgifter om produktionerna.

Här nedan syns Gareth David-Lloyd (Watson) till vänster och Ben Snyder (Holmes) till höger:

gareth_david-lloyd_and_ben_snyder

Och här nedan Dominic Keating som superskurken (lite steampunk över det hela):

 dominic_keating_as_thorpe

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen